اهمیت استراتژی در ابتدای سئو

منظور از استراتژی سئو یعنی طراحی برنامهای که مراحل و بخشهای مختلف سئو سایت را سازماندهی میکند تا شانس رتبهگرفتن در نتایج جستجو را بالا ببرد. به زبان سادهتر سئو یعنی مشخص نمودن مسیری بهینه که ما را به هدف رتبهگرفتن در نتایج جستجو نزدیک میکند. هدف اصلی از سئو، افزایش ترافیک سایت و در آخر افزایش فروش است.
هر ایده و برنامهریزی که بتواند ما را در افزایش بازدید سایت یاری کند تا بازدیدکنندگان بیشتری به سایت مراجعه کنند و طی این فرایند؛ مخاطبین به مشتری تبدیل شوند را استراتژی سئو سایت میگویند. در ادامه قصد داریم شما را با اهمیت ستراتژی سئو بیشتر آشنا کنیم.
علت استراتژی سئو چیست؟
در حالت کلی بهرهمندی از استراتژی برای انجام هر کاری، امری ضروری محسوب میشود؛ زیرا با داشتن یک ایده تخصصی و مسیر مشخص میتوان به اهداف مدنظر نزدیکتر شد. در استراتژی سئو درباره نیازهای مخاطبین و علایق آنان اطلاعاتی را به دست میآوریم سپس با استفاده از این اطلاعات محتوای موردنظر را تولید میکنیم. برای فراهمکردن محیطی مناسب برای ارائه تبلیغات و خدمات فروش، باید بتوان مخاطبین را به سایت مدنظر جذب کرد که این امر تنها با اجرای استراتژیهای خاص محقق میشود.

انواع استراتژی سئو
استفاده از استراتژیهای مختلف سئو میتواند ما را در هدف افزایش درآمد در بازاریابی دیجیتالی همراهی کند. انواع استراتژی سئو عبارتند از:
1. استراتژی سئو تکنیکال
بهکارگیری استراتژی سئو در یافتن کلمات کلیدی بهتنهایی نمیتواند رتبه بالای نتایج جستجو را از آن ما کند؛ دستیابی به این هدف زمانی تحقق مییابد که سایت از نظر فنی برای موتورهای جستجو بهینهسازیشده باشد. این امکان وجود دارد که تمام لینکسازیهای خارجی را برای سایت خود انجام دهید؛ ولی همچنان نتوانید رتبه بالایی را در نتایج جستجو کسب کنید.
علت این موضوع وجود ایرادات فنی سایت است که جلوی رشد سایت را میگیرد و باعث بروز مشکلاتی مانند خزنشدن، ایندکس نشدن صفحات و ایجاد تأثیر منفی در تجربه کاربری سایت میشود. سئو تکنیکال اقداماتی مانند بهبود معماری سایت، رفع ارورهای ۴۰۴، ساختار URL صفحات و ایجاد نقشه سایت و سایر فعالیتهای بهینهسازی بخش فنی سایت را در بر میگیرد.
2. استراتژی سئو محتوا
محتوا، از اجزای اصلی فاکتور رتبهبندی در نتایج جستجو است. بهرهگیری از یک استراتژی فوقالعاده در حوزه محتوا سبب میشود که علاوه بر رفع نیاز کاربران بتوانید در موتورهای جستجو نیز رتبه بالایی کسب کنید. اگر محتوای شما بتواند رضایت کاربران را جذب کند در ادامه این فرایند مطلب شما مورد توجه موتور جستجو قرار گرفته و رتبه شما ارتقا مییابد. این موضوع باعث جلب لینکهای خارجی متعدد روی صفحه شما میشود که در بالابردن رتبه سایت تأثیر بسزایی دارد.
3. استراتژی سئو داخلی
اگر محتوای شما مفید و کاربردی باشد؛ ولی برای موتورهای جستجو بهینه نشده نباشد نمیتوانید رتبه خوبی را در موتورهای جستجو کسب کنید. برای این منظور شما باید با استفاده از عنوان صفحه، تگ آلت، تگ هدینگ، اسکیما و سایر موارد دیگر محتوای تولیدی خود را بهینهسازی کنید. بهطورکلی استراتژی سئو داخلی شامل موارد زیر است:
- بهینهسازی آدرس تمام صفحات سایت
- تحقیق کلمات کلیدی
- بهینهسازی عنوان محتوا
- چینش درست زیر عنوانها
- استفاده از تصویر، ویدئو، جدول و…
- لینکسازی داخلی
- بهینهکردن تصاویر سایت
- رعایت چگالی کلمات کلیدی
- استفاده از کلمات کلیدی LSI
- بهینهسازی انترتکستها
- تولید یک محتوای باکیفیت
4. استراتژی سئو خارجی
به تمام فعالیتهایی که در خارج از سایت صورت میگیرد تا رتبه سایت شما ارتقا پیدا کند سئو خارجی میگویند. از جمله این فعالیتها میتوان به لینکسازی، استراتژیهای شبکههای اجتماعی، بازاریابی تأثیرگذار، انتشار مطلب در سایتهای دیگر و… اشاره کرد. چند نمونه از استراتژیهای سئو خارجی عبارتند از:
- داشتن استراتژی لینکدهی داخلی
- بکلینک قوی
- حضور در رسانههای اجتماعی قوی
- ارتباط با اینفلوئنسرها
- نظر و تعامل در وبلاگها
- استفاده از وبلاگ مهمان برای ایجاد لینک
انکرتکست و اهمیت آن برای سایت
حالا وقتشه اینو بخونی 🙂
راهنمای تدوین استراتژی سئو
برای تدوین سئو باید تمام اهداف خودمان را از ابتدا تا انتها مشخص و تعیین کنیم. سپس طبق هدف مشخص شده طراحی مسیر لازم را انجام دهیم. در این بخش قصد داریم بهصورت مرحلهای به معرفی شیوه تدوین و اهمیت استراتژی سئو بپردازیم:
- تعیین هدف: ابتدا اهداف خود مثل افزایش ترافیک ورودی سایت، افزایش فروش یا افزایش ورودی بخش خاصی از مشتریان را مشخص کنید.
- آنالیز رقبا: بخش مهم تدوین استراتژی سئو آنالیز رقبا است شما با کمک آنالیز رقبا میتوانید از استراتژیهای آنان برای کلمههای کلیدی، بکلینکها و… الهام بگیرید.
- تحقیق کلمات کلیدی: کلمه کلیدی پایه و اساس هر پروژه سئو محسوب میشود. ازاینرو نوع تحقیق درباره کلمات کلیدی از اهمیت بالایی برخوردار است. در بعضی از سایتها استفاده از کلمات کلیدی بهصورت هدفمند انجام نمیگیرد که باعث بروز مشکلاتی مثل کنیبالیزیشن خواهد شد.
- تشکیل خوشههای موضوعی: در محتوای ستونی، موضوع کلی ما همراه با موضوعات فرعی آن پوشش داده میشود. هر یک از موضوعات فرعی با انواع کلمات کلیدی با حجم کمتر نسبت به محتوای ستونی نوشته میشوند؛ مقالات فرعی، مقالات خوشهای یا کلاستر نام دارند. در این فرایند باید از محتوای ستونی به هر یک از مقالات خوشهای لینکدهی شود و از مقالات خوشهای به مقاله ستونی نیز لینکدهی صورت گیرد. با انجام این کار همه کلمات کلیدی گسترده شده و لانگ تیل حول یک موضوع را هدف گرفته و لینک سازی قوی بین آنها ایجاد میشود.
- تطابق محتوای خود با منظور کاربران: اینکه منظور کاربران را از جستجوی یک عبارت تشخیص دهیم نقش مهمی در استراتژی سئو دارد. گوگل برای هر جستجو محتوای مرتبطتری را نمایش میدهد. هوش مصنوعی گوگل عبارتهای مختلف را بر اساس قیف فروش دستهبندی میکند سپس برای هر کدام محتواهای مرتبطی را به نمایش میگذارد. در این مرحله شما باید تعیین کنید که هر کلمه کلیدی هدف مدنظر در کدام مرحله از قیف فروش به مرحله جستجو میرسد و پس از مشخصکردن کلمه کلیدی محتوایی برای آن تولید کنید.

قیف فروش چیست؟
قیف فروش یک اصطلاح بازاریابی بوده که مشتریان احتمالی در فرایند خرید خود طی میکنند. ابتدای این قیف با تعداد زیادی از مشتریانی شروع میشود که در مورد محصول یا خدمات شما چیزهایی شنیدهاند و قصد دارند اطلاعات بیشتری از آن کسب کنند. شما در این مرحله با در اختیار قراردادن اطلاعات بیشتری از فعالیت خود، مراجعهکننده را به خرید محصول یا دریافت خدمات دعوت میکنید. از جمله مراحل قیف فروش عبارتند از:
- آگاهسازی: در این مرحله شما باید طبق استراتژی سئو، افراد را با فعالیتهایی مثل بازاریابی و تبلیغات از برند خود، آگاه کنید.
- علاقهمندی: این شیوه به این صورت انجام میشود که با ارسال پیامهای برنامهریزی شده، سرنخها یا مشتریان راغب میشوند که در مورد فعالیت شما و کسبوکارتان اطلاعاتی را دریافت کنند.
- تصمیمگیری: یک شیوه تأثیرگذار در جذب مشتری برای خرید این است که تجربههای خریداران قبلی و نظرات آنان را برای مشتری جدید در نمایش بگذارید. این شیوه بعث میشود که خریدار نسبت به انجام فرایند خرید خود جدیتر باشد.
- اقدام یا خرید: در این مرحله باید فرایند اقدام به خرید عملی شود. بهعنوانمثال اگر 100 سرنخ یا شخص بر روی اطلاعاتی که ارائه دادهاید کلیک کنند و 10 درصد از این مشتریان وارد قیف فروش شما شوند سپس از این ده نفر فقط 2 نفر از آنها مرحله خرید را طی کنند نرخ تبدیل شما ۲ درصدی خواهد بود.
مشاوره رایگان و سفارش سئو سایت
کلام آخر
برای انجام استراتژی سئو ابتدا باید کلمات کلیدی هدف سایت و جایگاهی که برای آن در نظر گرفتهاید و میزان ورودی تخمینی از هر کدام از آن کلمهها را تعیین کنید. در این راه بررسی سلیقه بازدیدکنندگان، نحوه جستجو و رفتار کاربران آنلاین و آنالیز وبسایتهای رقبا بسیار کمککننده است. اهمیت استراتژی سئو برای کسب رتبه بالا در موتور جستجو بسیار فراوان است که سبب تعامل بیشتر با مخاطبان هدف میشود.
درباره حدیثه افشاری
حدیثه افشاری هستم مهندس نرم افزار متخصص طراحی سایت و سئو و علاقه مند به تولید محتوا و انتقال نکات آموزشی به بقیه افراد
سایر نوشته های حدیثه افشاریمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
برای ارتقا کسب و کار سئو سایت یا تبلیغات؟
اهمیت وبلاگ برای سایت ها
انکرتکست و اهمیت آن برای سایت
چرا بعضی از صفحات در گوگل ایندکس نمی شود؟
الگوریتم سندباکس گوگل چیست + راهکارهای طلایی
نحوه بهینه سازی سایت وردپرس برای موتورهای جستجو
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام
استراتژی سئو در تمام پروژه های سئو انجام میشه؟؟؟
سلام
من سئو سایتم رو به یه شرکتی واگذار کردم اما هر چی میگم استراتژی سئو شما چیه چرا مشتری برای من نمیاد میگن اصول سئو ما درسته از این حرفا اما من نتیجه ی خوبی دریافت نکردم با این هزینه ها چیکار باید بکنم؟ میتونم روند کارشون چجوری ببینم
استراتژی سئو رو همون ابتدای قرارداد با سئوکار باید ازش بپرسیم یا باید برای ما هم توضیح بده؟