درگاه پرداخت الکترونیک چیست و معرفی انواع درگاه پرداخت
در صورت راه اندازی طراحی سایت فروشگاهی و یا طراحی اپلیکیشن موبایل برای دریافت وجه و فروش محصولات از مشتریان خود نیازمند پرداخت الکترونیک هستید. در این مقاله به آموزش کلی مفاهیم درگاه پرداخت و نحوه ی راه اندازی درگاه الکترونیک می پردازیم.
درگاه پرداخت الکترونیک چیست؟
درگاه پرداخت الکترونیک همانند یک دستگاه کارت خوان برای کسب و کارهای آنلاین است. به گونهای که کسب و کارهای آنلاین مانند سایت های فروشگاهی، سایت آموزشگاهی و اپلیکیشن های موبایل برای فروش و دریافت وجه از مشتریان استفاده می کنند و بلافاصله پس از پرداخت مشتری به حساب مدیر فروشگاه منتقل می شود.
درگاه پرداخت به گونه ای طراحی شدهاست که کاربران و مشتریان بدون اتلاف وقت و انرژی در هرمکانی بدون مشکل خرید اینترنتی داشتهباشند و تنها با فعالکردن رمز دوم کارت مهیا است.
انواع مختلف درگاه پرداخت
در حال حاضر درگاه پرداخت به شیوه های متفاوتی قابل استفادهاست و صاحبان کسب و کارها با آگاهی و انتخاب خود میتوانند یکی از انواع مختلف درگاه پرداخت را استفادهکنند.
- درگاه پرداخت مستقیم یا psp
- درگاه پرداخت غیر مستقیم یا با واسطه
در هر دو نوع درگاه پرداخت یک هدف واحد یعنی دریافت وجه از مشتری و فروش انجام می شود اما نوع انتقال وجه به صاحبان کسب و کار ها متفاوت است.
درگاه پرداخت مستقیم
درگاه پرداخت مستقیم، نوعی از درگاه الکترونیکی هست که مستقیم با بانک طرف حساب هستید و صاحب کسب و کار ها باید دربانگ های الکترونیگی مانند بانک پارسیان، سامان، ملی، ملت و.. حساب ایجاد کنند و بعد از درخواست مکتوب درگاه و همراه داشتن مجوز لازم مانند اینماد روند اداری و فعال سازی صورت گیرد.
در درگاه های پرداخت مستقیم هزینه ی کارمزد از تراکنش های شما کسر نمی شود و مستقیم همان مبلغ تراکنش به حساب شما واریز می شود. از معایت درگاه پرداخت مستقیم کندبودن روند تایید اولیه کسب و کار شما و قدیمی بودن پنل مالی بانک ها است.
درگاه پرداخت غیرمستقیم
درگاه پرداخت غیر مستقیم یا با واسطه از طریق شرکت های واسطه انجام می شود در این روش نیاز به افتتاح حساب و درخواست درگاه پرداخت نخواهید بود شرکت های واسطه با استفاده از مرچنت کد سایت شما را به درگاه های خود متصل می کنند و کافست شما در آن شرکت اطلاعات هویتی و بانکی خود را وارد کنید پس از فروش محصول هزینه آن بعد از 24 ساعت کاری به حساب شما منتقل می گردد.
در این روش کارمزد 3% حداکثر به مبلغ 32 هزار تومان از مبلغ فروش کسر می شود. و از مزایای ان سریع بودن آن و جدید بودن پنل مالی شما است به گونه ای که شما میتوانید به راحتی لیست رسیدهای مشتریان را به آسانی جستوجو و بررسی نمایید.
لازم به ذکر است از سال 1400 به دستور بانک مرکزی تمام سایت ها که دارای پرداخت الکترونیک هستند اعم از درگاه پرداخت مستقیم و غیرمستقیم باید اینماد و کد مالیاتی دریافت کنند در غیر این صورت اینماد تایید نمی شود و درگاه پرداخت شما به حالت معلق تغییر پیدا می کند.
تفاوت درگاه های پرداخت مستقیم و غیر مستقیم
همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد هر کدام از درگاه های پرداخت الکترونیک دارای ویژگی متفاوتی است و شما به عنوان صاحب کسب و کار میتوانید با اختیار یکی را انتخاب نمایید.
از تفاوت های واضح درگاه پرداخت ها عبارت اند از:
- در درگاه پرداخت مستقیم سایت شما باید به صورت کامل طراحی شده باشد و تابع قوانین تجارت الکترونیک جمهوری اسلامی ایران باشد.
- پشتیبانی و پنل پیشرفته از امکانات درگاه های پرداخت غیرمستقیم است.
- تسویه حساب در درگاه پرداخت مستقیم آنی است اما در غیرمستقیم پس از 24 ساعت امکان پذیر است.
- نصب و راه اندازی درگاه های غیرمستقیم بسیار آسان و بر اساس مرچنت کد است اما در درگاه های مستقیم نیاز به دانش فنی و در صورت استفاده آن در اپلیکیشن موبایل نیازمند کدنویسی است.
معیارهای یک درگاه پرداخت مطمئن
امنیت
امنیت بالا یکی از مهم ترین معیارهای درگاه های پرداخت الکترونیک است. حتما باید توجه داشته باشید سیستم پرداختی شما از به روزترین کدنویسی باشد و امکان نفوذ و هک در آن وجود نداشته باشد.
پشتیبانی
بعد از تامین امنیت پشتیبانی 24 ساعته از مهم ترین فاکتورهای درگاه پرداخت آنلاین است. در صورت استفاده از درگاه های پرداخت مستقیم و غیرمستقیم قبل از همکاری این سوال را بپرسید.
سرعت بالا
سرعت بالا و سریع سرور های درگاه پرداخت باید بدون قطعی و کمتر از چند صدم ثانیه باشد تا برای مشتری حوصله سربر نباشد.
ریسپانسیو بودن
همانطور که ریسپانسیو بودن برای سایت از اهمیت بالایی برخوردار است ریسپانسیو بودن درگاه در دستگاه های مختلف نیز بسیار مهم است.
به روزرسانی
سامانه ی درگاه پرداخت باید افزونه یا کد های api خود را به روز نگه دارد تا رابط کاربری و امکانات برای کارفرما محیا گردد.
جمع بندی
درگاه پرداخت الکترونیک برای کسب و کارهای آنلاین و سایت های فروشگاهی بسیار ضروری می باشد. بر همین اساس انتخاب نوع درگاه پرداخت نیز باید سنجیده باشد تا کاربر در سایت و اپلیکیشن بدون مشکل به راحتی به درگاه پرداخت وصل شوند و پرداخت آنلاین خود را انجام دهد.
درباره حدیثه افشاری
حدیثه افشاری هستم مهندس نرم افزار متخصص طراحی سایت و سئو و علاقه مند به تولید محتوا و انتقال نکات آموزشی به بقیه افراد
سایر نوشته های حدیثه افشاری
دیدگاهتان را بنویسید