بازاریابی شبکه های اجتماعی

امروزه شبکه های اجتماعی بخش بسیار مهمی از زندگی ما را به خود اختصاص دادهاست. هر کدام از ما روزانه برای چند دقیقه تا چند ساعت وقتمان را صرف این شبکه ها می کنیم که البته می توان استفاده های بهینه نیز از آن داشت. بازاریابی شبکه های اجتماعی یکی از این طرز استفاده ها بوده که در سال های اخیر زبانزد عده زیادی از افراد جامعه است.
این شیوه از بازاریابی نه تنها ایرادی ندارد، بلکه فروشندگان کالاها و خدمات را با مزایای مختلفی همراه می کند. اگر شما هم مایل به بهره برداری از این مزایا هستید، تا انتها همراهمان باشید.
بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟
بازاریابی شبکه های اجتماعی صرفا داشتن بکلینکی رایگان برای بازاریابی نیست و اهداف دیگری پشت پرده آن قرار دارد. شبکه های اجتماعی نقشی بیش از این را ایفا می کنند و این برای حاضرانش موضوعی بسیار مهم است. برای نمونه با افزایش اعتماد کاربران، در این شبکه ها می توان به فروش انواع کالاها و خدمات مجاز پرداخت.
در واقع بازاریابی شبکه های اجتماعی را باید فرآیندی برای تولید محتوا در چنین شبکه هایی دانست. در این فضاها قادر به تبلیغ هر محصولی که فکرش را بکنید، خواهید بود. همچنین به راحتی آب خوردن می توانید مخاطبان هدف خود را یافته و با آن ها ارتباط برقرار کنید. برقراری این ارتباط نکته ای ضروری بوده و انجام آن نسبت به حضور در فروشگاه های غیر مجازی سریع تر است. پس به صورت کلی جذب سریع و راحت تر در بازاریابی شبکه های اجتماعی رخ می دهد تا در نهایت فروش بیشتر و بهینه تری داشته باشید.
به خاطر ظهور برنامه ها و پلتفرم های تازه، بازاریابی نیز نسبت به گذشته در حال تغییر و تحول است و این را به سادگی می توان حس کرد. باید در وهله اول ببینید مشتریان و مخاطبان هدف احتمالی شما بیشتر در کدام پلتفرم وقت می گذرانند تا مراحل جذب آن ها سریع تر پیش برود. انتخاب نوع استراتژی برای بازاریابی شبکه های اجتماعی به مسائلی مانند نوع شبکه اجتماعی مربوط است. برای مثال نمی توان استراتژی های اینستاگرامی را در پلتفرم هایی نظیر لینکدین پیاده کرد؛ چرا که ساز و کار و سیاست هایشان فرق دارد.
انواع شبکه های اجتماعی برای بازاریابی
برخی شبکه های اجتماعی با اضافه کردن قابلیت های فراوان، رابط کاربری آسان و رایگان بودن در سال های اخیر تبدیل به غول های بازاریابی آنلاین شدهاند. شاید دقت کرده باشید که گروهی از شبکه های اجتماعی طی سال های گذشته کمرنگ تر شده و دیگر فعالیت های آن چنانی ندارند. دلیل آن هم عدم به روزرسانی و توسعه بهتر و بیشتر توسط صاحبانشان است. بنابراین اگر پلتفرم هایی مانند اینستاگرام و فیسبوک هنوز هم در جذب مخاطبان تازه فوق العاده عمل می کنند، به خاطر رعایت چنین نکاتی است.
اینستاگرام و فیسبوک قطعا بهترین پلتفرم ها برای بازاریابی هستند. در حال حاضر افراد زیادی در این شبکه ها فعالیت کرده و به فروش می پردازند. تفاوتی ندارد صاحب چه برندی باشید و چه محصول یا خدماتی را در اختیار مخاطبان قرار دهید؛ این دو پلتفرم در برآورده ساختن نیازهای شما به خوبی عمل می کنند. البته در کنار آن هاتوییتر، لینکدین، پینترست و یوتیوب نیز برخی دیگر از شبکه های اجتماعی مشهور و پرطرفدار را تشکیل می دهند که با ویژگی های خوب خود برای استفاده ایده آل هستند.
گام به گام با نحوه بازاریابی شبکه های اجتماعی
با وجود ایجاد تحولات در شبکه های اجتماعی در سال های گذشته، برخی استراتژی ها همچنان ثابت می مانند. بسیاری از بازاریابان موفق در این شبکه ها از چنین استراتژی هایی استفاده کرده و به نتیجه رسیدهاند. پس در صورتی که شما نیز آن ها را گام به گام رعایت کنید، اتفاقات خوشایندی در عرصه فروش برایتان رخ خواهد داد. در این بخش به برخی از این نکات پرداختهایم:
1- مخاطبان هدف خود را پیدا کنید
همان طور که گفتهشد، پیدا کردن مخاطبان هدف به نوع شبکه اجتماعی و همچنین نوع استراتژی شما وابسته است. پیدا کردن پرسونا یا مخاطب هدف به شما کمک می کند با سلایق مشتریان خود بهتر آشنا شده و در نتیجه محصولات یا خدمات بهتری را ارائه دهید. پس باید کاملا مشخص کنید می خواهید محصول خود را به چه کسی بفروشید و چرا و چگونه این کار را انجام دهید.
مثلا اگر مایل به فروش لباس هایی زنانه با رنگ های شاد و متنوع هستید، هدف شما باید یافتن دختران جوان باشد. با وجود این که شاید دسته های دیگر در جامعه هم از شما خرید کنند، اما با یافتن این دسته از افراد می توان فروش بهتر و بیشتری را تجربه کرد. وقتی این پرسونا مشخص شود، نوع محتوا و محصولات مد نظرتان نیز مشخص خواهد شد.
2- پیدا کردن شبکه اجتماعی مورد نظر
با وجود این که فیسبوک پلتفرم مناسبی بوده، اما در سال های اخیر کمتر توسط ایرانی ها استفاده شدهاست. در مقابل اینستاگرام از جمله پلتفرم هایی است که حدود چهل الی پنجاه میلیون کاربر ایرانی را در خود جای دادهاست. بنابراین انتخاب شبکه اجتماعی مناسب جدا از عوامل گفتهشده، به استقبال مردم یک کشور با توجه به فرهنگشان هم بستگی دارد.
3- محتوای خاص تولید کنید
به یاد داشته باشید با تقلید از سایر همکاران خود در این حوزه موفقیت آن چنانی تجربه نخواهید کرد. شما صرفا می توانید از بازاریابی شبکه های اجتماعی توسط افراد موفق الهامگرفته و با اعمال برخی تغییرات و خلاقیت خودتان، رنگ و لعاب بهتری به پست ها بدهید. نقاط ضعف همکاران موفق خود رایافته و آن ها را برای خودتان بهتر کنید.
4- ارائه برنامه انتشار پست ها
بعد از این که موضوع محتواهای شما به طور کامل تعیین شد، نوبت به برنامه انتشار برای پست ها می رسد. تقویم های محتوایی در فروشگاه های زیادی به فروش می رسند که می توانید آن ها را تهیه کرده و برنامه ریزی بهتری برای آینده داشته باشید. باید مشخص کنید چند پست در هفته می گذارید، چه نوع پستی مد نظرتان است و محتوایی که دقیقا در آن به کار می برید، چه خواهد بود. این ساده ترین و برجسته ترین استراتژی استفادهشده در بازاریابی شبکه های اجتماعی است.
سخن پایانی
بی شک بازاریابی شبکه های اجتماعی در سال های اخیر به یکی از مهم ترین استراتژی های درصد بالایی از کسب و کارها تبدیل شدهاست. بدیهی است با این شیوه می توان فروش محصولات و خدمات را به حداکثر رساند؛ زیرا مردم به جای گشت و گذار در بازارها و فروشگاه ها به صورت حضوری، وقت زیادی را صرف حضور در فضای مجازی و شبکه های گفتهشده می کنند. اگر ترفند دیگری از بازاریابی شبکه های اجتماعی می شناسید، حتما آن را در بخش نظرات با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
درباره حدیثه افشاری
حدیثه افشاری هستم مهندس نرم افزار متخصص طراحی سایت و سئو و علاقه مند به تولید محتوا و انتقال نکات آموزشی به بقیه افراد است.
سایر نوشته های حدیثه افشاریمطالب زیر را حتما بخوانید
-
تبلیغ سایت در گوگل چگونه است؟ | گوگل ادز چیست
37 بازدید
-
افیلیت مارکتینگ چیست؟ راهنمای جامع کسب درآمد از همکاری در فروش
43 بازدید
-
آموزش ثبت لوکیشن در گوگل مپ
68 بازدید
-
ویژگی موضوعات وایرال شده
157 بازدید
-
اهمیت ساخت ایمیل تجاری اختصاصی
148 بازدید
-
راه اندازی آنلاین شاپ با کمترین هزینه (مدیریت هزینه)
176 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید