برای کسب و کار شبکه های اجتماعی بهتر است یا طراحی سایت؟

شبکه ی اجتماعی چیست؟
شبکه های اجتماعی یا رسانه های اجتماعی در زندگی روزمره ما تبدیل به عادت شدهاند. عمدتاً برای برقراری ارتباط یا تعامل آنلاین با یکدیگر از آنها استفاده می کنیم. محبوبیت رسانه های اجتماعی در دهه های گذشته نه تنها در بین افراد، بلکه در بین مشاغل نیز به طور قابل توجهی افزایش یافتهاست.
در لاتین Social (اجتماعی) از ریشه ی socius که به معنای “دوست” است. پس اجتماعی بودن از ریشه ی صمیمی بودن می آید. Media نیز از ریشه ی medius به معنای وسط آمده است. بنابراین رسانه یک ابزار ارتباطی است که برای ذخیره و انتشار اطلاعات یا داده ها مورد استفاده قرار می گیرد.
در نتیجه شبکه های اجتماعی برنامه ها یا پلتفرم هایی هستند که در آن افراد یا گروه هایی از مردم (کسب و کارها) با مخاطبان خود معاشرت می کنند. در واقع بهترین راه برای ارتباط با هواداران و محیط بیرونی استفاده از رسانه های اجتماعی است. بسیاری از کسب و کارها این اشتباه را مرتکب می شوند که محتوای طولانی و در عین حال رسمی در رسانه های اجتماعی خود منتشر می کنند.
ممکن است اکنون از خود بپرسید: چگونه می توانم در رسانه های اجتماعی دوستانه و غیر رسمی برخورد کنم؟ برای اینکه محتوای شما دوستانه یا اجتماعی باشد، باید این 3 معیار را داشته باشد:
- تعاملی یا جذاب باشید.
- با دوستان خود در ارتباط باشید یا ارتباطات را حفظ کنید.
- به تمام دوستان و هواداران خود احترام قائل شوید.
اگر هر سه مورد را با رعایت کنید، پس از رسانه های اجتماعی به درستی استفاده می کنید.
شبکه های اجتماعی و وب سایت ها هر دارای معای و مزیت های متفاوتی است. در ادامه به بررسی دقیق و تحلیل این مزایا و معایت می پردازیم تا از دیدگاه مارکتینگ یکی از آنها را انتخاب کنیم.
مزایای شبکه های اجتماعی
از مهم ترین مزایای شبکه های اجتماعی مانند: اینستاگرام، فیس بوک، توییتر و.. میتوان به رایگان بودن آنها اشاره کرد. کسب و کار های کوچک و بزرگ بدون هیچگونه محدودیتی میتوانند به راحتی برند و شرکت خود را ثبت نمایند.
از دیگر مزایای شبکه های اجتماعی کامل بودن امکانات آنها و آماده ی استفاده بودن میتوان نام برد، امکان طراحی و راه اندازی یک پلتفرمی مشابهه اینستاگرام برای یک کسب و کار بسیار هزینه بر و زمان بر می باشد و حتی پس از راه اندازی در ماه های اول قابل بهره برداری نمی باشد و باید دیباگ گیری آن توسط برنامه نویسان انجام شود.
معایب شبکه های اجتماعی
علیرغم این واقعیت که می توانید از شبکه های اجتماعی به صورت رایگان استفاده کنید، الگوریتم آنها باید محتوای شما را در معرض دید قرار دهد. شما می توانید از طریق کمپین ها و تبلیغات به این امر کمک کنید. سال به سال، این شکل از بازاریابی پولی پرهزینه تر می شود. شما می توانید به صورت رایگان از شبکه های اجتماعی استفاده کنید، اما برای بازدید بیشتر باید هزینه پرداخت کنید!
با توجه به شرایط کشور، احتمال فیلترینگ از سوی دولت برای شبکه های اجتماعی بسیار زیاد امکان پذیر است. این فیلترینگ به گونه ای محدود می شود که کاربران با اینترنت داخل کشور نمیتوانند وارد شبکه های اجتماعی خود شوند.
از دیگر معایب شبکه های اجتماعی دارا بودن یک صفحه ی خاص و یکنواخت است. صفحات شبکه های اجتماعی، از قبل طراحی شده هستند که محتوا را ذخیره میکنند و تغییرات کوچکی مانند شخصی سازی عکسهای پروفایل و بیوگرافی و محتوا را امکانپذیر میسازند. آنها فقط یک تبلیغ سطحی از برند شما ارائه می دهند. رسانههای اجتماعی لزوماً در افزایش آگاهی یا وفاداری به برند کار زیادی نمیکنند، و حتی اگر به درستی استفاده نشوند، حتی میتوانند باعث آسیب یا از دستدادن هویت کسبوکار شما شوند.
وبسایت چیست؟
صفحه وب مجموعه ای از صفحات اینترنتی هست که با نام یک دامنه اختصاصی طراحی شدهاست که برای بازدیدکنندگان قابل دسترسی است. وب سایت ها توسط یک فرد، یک گروه، یک کسب و کار یا یک سازمان طراحی و نگهداری می شود و برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
همه وبسایت ها در کنار هم وب جهانی را تشکیل می دهند که به عنوان وب جهانی یا WWW شناخته می شود. وبسایت ها دارای تنوع ظاهری بی شماری هستند، از جمله وبسایت های آموزشی، خبری، شخصی، شرکتی و.. نام برد.
محتوای صفحه وب معمولاً ترکیبی از متن با رسانه های دیگر است. بنابراین هیچ قانونی وجود ندارد که ساختار یک صفحه وب را در اینترنت دیکته کند. اولین وبسایت در سال 1990 توسط تیم برنرز لی، دانشمند کامپیوتر بریتانیایی ایجاد شد. 3 سال بعد، در سال 1993، سرن اعلام کرد که هر کسی می تواند به صورت رایگان به وب جهانی دسترسی داشته باشد. در ابتدا، وب سایت ها بر اساس حوزه های عملکردشان طبقه بندی می شدند:
- gov. : وبسایت های سازمان های دولتی
- edu. : وبسایت موسسات آموزشی
- org. : وبسایت های سازمان های غیر انتفاعی
- com. : وبسایت های تجاری
- info. : وبسایت های اطلاعاتی
اگر چه این پسوند ها هنوز موجود است اما شما به اختیار میتوانید برای کسب و کار و برند خود یک دامنه ی مناسب انتخاب کنید. یک سایت بدون شک برای کسب و کار شما مفید است. به جز خدمت به تصویر کسب و کار شما، به افزایش آگاهی و وفاداری برند و در نتیجه فروش نیز کمک می کند. تمام پروژه های پایانی شما را در یک آدرس جمع آوری می کند.
مزایای سایت اختصاصی
- آنلاین بودن
از مزایای طراحی سایت میتوان به آنلاین بودن آن اشاره کرد، آنلاین بودن سایت شما باعث می شود کسب و کار خود را به صورت 24 ساعته در معرض دید مشتریان خود قرار دهید و اگر سئو سایت خود را به درستی انجم داده باشید مشتریان هدف شما با جست وجو در بستر اینترنت میتوانند محصولات و یا خدمات شما را مشاهده و انتخاب کنند.
- قابل شخصی سازی
برخلاف شبکه های اجتماعی، که شما مجاز به ویرایش یک صفحه ی از پیش طراحی شده را دارید در سایت میتوانید ظاهر و امکانات اختصاصی خود را طراحی و نمایان کنید. در طراحی سایت علاوه بر ظاهر فروشگاه شما میتوانید یک سامانه ی مدیریت شده ی حسابداری و فروش را نیز داشته باشید که به صورت اتوماتیک و خودکار تمام فرایند را برای شما انجام دهند.
- امکان فروش و حسابداری اتومات
سایت های فروشگاهی امکان اتصال به درگاه الکترونیکی را دارند و مشتریان شما میتوانند بدون حضور در محل پرداختی های خود را انجام دهند و به راحتی به کسب درآمد و یک سامانه ی حسابداری اتومات داشته باشید.
معایب سایت
سئو دائما در حال تغییر است. اگر سایت خود را توسط سئوکاران حرفه ای بهینه نکنید رتبه ی نتایج جست وجوی شما پایین می آید و با توجه به تغییرات روز افزون گوگل، شانس فروش خود را از دست می دهید. شما باید مهارت های سئو را یاد بگیرید یا یک متخصص سئو سایت را استخدام کنید.
یکی دیگر از معایب سایت هزینه بر بودن آن است، با توجه به شخصی سازی و راه اندازی امکانات زیاد بر روی سایت در نتیجه هزینه ی پیاده سازی و برنامه نویسی شما افزایش می آید.
نتیجه گیری
استفاده از شبکه اجتماعی بهتر است یا طراحی سایت؟ طبق توضیحات گفتهشده شما باید از هر دو استفاده کنید. ترکیبی از این دو ثابت کرده است که بهترین نتایج را برای مشاغل و کسب و کارها در همه زمینه ها به ارمغان می آورد.
استراتژی های شبکه های اجتماعی برای ایجاد معرفی برند عالی هستند. با این حال، از طریق وبسایت است که شما آن معرفی ها را به فروش تبدیل خواهید کرد.
به شبکه های های اجتماعی به عنوان راهی برای دستیابی به اهداف بالقوه خود و رسیدن به آنها فکر کنید. در حالی که، سایت شما، به عنوان رویدادهای مختلف است که در آن اطلاعات مورد نیاز یا می خواهید در اختیار آنها قرار دهید. و جایی که آنها همچنین می توانند محصولات و خدمات شما را خریداری کنند.
اگر از هر دو ابزار ارتباطی به درستی استفاده کنید، مخاطبان خود را از طریق شبکه های اجتماعی جذب و درگیر خواهید کرد و با استفاده از سایت خود به فروش خواهید رسید. برای دریافت مشاوره رایگان طراحی سایت و رشد کسب و کار خود میتوانید با نیروهای متخصص ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید