اینماد چیست؟

بسیاری از مدیران کسب و کار های اینترنتی و کاربران کلمه ی اینماد را شنیدهاند، در واقع اینماد یا نماد اعتماد الکترونیک (E-Namad) یک نشانه یا اعتباری است که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی برای کسب و کارهای اینترنتی صادر میشود. این نماد برای کاربران و مشتریان جدید سایت ها سبب اعتماد سازی میشود و کاربران بهتر و سریع تر میتوانند به سایت مدنظر خود اعتماد کنند. همچنین در لوگوی اینماد نیز ذکر شدهاست جهت اطمینان کلیک کنید.
اخذ اینماد برای تمام سایت ها امکان پذیر است؟
بله، امکان اخذ اینماد برای تمام سایت های فروشگاهی وجود دارد اما میبایست سایت شما از قوانین تجارت الکترونیکی نیز پیروی داشته باشید. این قوانین شامل:
- پیروی از قانون تجارت الكترونیكی
- قانون جرائم رایانهای
- قانون مبارزه با پولشویی
- قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز
- قانون مدنی (احکام بیع)
- قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان
- قانون پولی و بانکی کشور
- قانون تنظیم بازار غیرمتشکل پولی
- قانون بازار اوراق بهادار
- قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات
- قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی
- سیاستها و الزامات کلان حمایت از رقابت و مقابله با انحصار سکوهای اینترنتی
- سیاستهای ساماندهی خدمات پیامکی ارزش افزوده و پیامک انبوه در شبکههای ارتباطی
- سیاستهای حاکم بر برنامه ملی بازیهای رایانهای
- سند صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسان های اجتماعی
- سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی
- الزامات پیشگیری و مقابله با نشر اطلاعات، اخبار و محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی
به صورت کلی رعایت این قوانین بسیار ساده می باشد و بعد از اطمینان از موارد بالا در سایت میتوانید درخواست اخذ اینماد را از پنوم داشته باشید تا در کمترین زمان مراحل قانونی را برای شما سپری کنند.
اهمیت اینماد برای سایت
همانطور که در ابتدای مقاله گفتهشد اینماد جهت اطمینان سازی کاربران با سایت شما است بنابراین این مورد میتواند مهم ترین اهمیت آن باشد و از اهمیت های دیگر آن میتوان به مواردی مانند: افزایش فروش، اعتبار بخشیدن به سایت، افزایش امنیت خرید و کاهش کلابرداری های اینترنتی و ضمانت محصولات توسط یک سازمان دیگر میتوانند از لازمه های اینماد برای سایت های فروشگاهی باشد.
چه افرادی میتوانند متقاظی اینماد باشند؟
اگر شما صاحب کسب و کار فیزیکی باشید برای ادامه ی فعالیت و امور بانکی نیز به جواز کسب نیاز خواهید داشت به همین منظور برای کسب و کارهای آنلاین نیز باید اینماد تهیه نمایید. افرادی میتوانند درخواست اینماد داشته باشند 1- صاحب دامنه ی سایت باشند 2- سایت فروشگاهی داشته باشند.
مشخصات پروفایل شما در اینماد
برای دریافت و اخذ این نماد از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی چندین احراز هویت از مدیر سایت انجام می شود این امر برای اعتبارسنجی، ثبت مشخصات در امور بانکی و مالیات می باشد و پس از تایید تمام مراحل کاربران با کلیک بر روی لوگوی اینماد سایت شما میتوانند پروفایل یا اطلاعات مدیر سایت را مشاهده نمایند این اطلاعات شامل: نام و نام خانوادگی، تاریخ سررسید اینماد، مشخصات تماس، آدرس فروشگاه یا شرکت، سوابق قعالیت و حوزه ی فعالیت سایت را نمایش میدهد.
بهتر است بدانید سوابق فعالیت در اینماد از مدت زمان دریافت آن محاسبه میگردد.
انواع اینماد
اینماد یا نماد اعتماد الکترونیک انواع مختلفی دارد عبارت اند از:
- اینماد بدون ستاره یا خاکستری رنگ: این نوع اینماد متعلق به کسب و کارهای نوپا است و تعداد فروش آنها کمتر از 50 تراکنش در ماه می باشد و افراد صرفا جهت تکمیل مراحل قانونی و معتبر سازی سایت خود نزد کاربران از آن استفاده میکنند، لازم به ذکر است هزینه ی این نوع نماد در مقایسه با نوع های دیگر ارزانتر اسن.
- اینماد تک ستاره: این نماد بیشتر برای سایت های فروشگاهی می باشد و حساسیت و سختگیر مرکز توسعهی تجارت الکترونیک بیشتر است. همچنین هزینه ی فعالسازی سالیانه ی آن بیشتر میباشد.
- اینماد دو ستاره: برای اخذ این نوع اینماد میبایست علاوه بر قوانین و شرایط اینماد تک ستاره تمام صفحات سایت شما دارای گواهی امنتیتی ssl باشد، میزان رضایتمندی کاربران نسبت به سایت شما قابل توجه و گزارش شکایت در اینماد نداشته باشید.
نحوه ی ثیت شکایت یا رضایتمندی در اینماد
برای خرید اینترنتی امن و مطمئن توصیه میشود ابتدا کاربران سایت را بررسی نمایند و بعد از تطابق مشخصات اینماد با سایت فروشگاهی خرید خود را انجام دهند، در صورت نارضایتی کاربران از خدمات رسانی سایت میتوانند شکایت خود را در اینماد آن کسب و کار ثبت نمایند تا توسط مدیر سایت و مسئولان ناظر مورد بررسی گردد.
لازم به ذکر است برای ثبت شکایت حتما باید با مستندات و دلیل موجه ایجاد شود.
دیدگاهتان را بنویسید